top of page

WIL JIJ OOK EEN ONLINE CLOSETSALE HOSTEN? 
Fris heeft na vijf jaar een heel leuk instagram account opgebouwd met liefhebbers van mooie preloved kleding en trouwe bezoekers van de FRIS markt. Sinds de wereld in 2020 stil kwam te liggen en er geen markten konden plaats vinden is FRIS gestart met het online aanbieden van het platform aan verkopers, om zo toch hun mooiste items een tweede leven te geven. De online sale loopt nog steeds door!
Heb jij ook interesse om een weekje het account te beheren en een online sale te hosten? Dat kan met je eigen items of items voor kids op Fris Kids!
Hier vind je alle informatie:

 

Deelname - voorwaarden en kosten 
Als je een closetsale host krijg je een week toegang tot het account (met bijna 2000 volgers) om je items te verkopen. Voorwaarde is dat je items in mooie staat zijn, zoals je je zelf zou willen kopen. 
De kosten voor deelname bedragen € 15,- + 10% van je verkoop.
De meeste deelnemers verkopen voor tussen de € 75,- en € 375,-, afhankelijk van de merken en kwaliteit van de items. 
De deelname kosten zijn er niet alleen voor het gebruik van het platform maar ook voor de tijd die ik aan de achterkant besteed om mee te kijken, te monitoren en puntjes op de i te zetten waar nodig.

Als je wilt deelnemen dan plannen we samen een datum in en ontvang je van mij het wachtwoord om in te loggen op instagram. 

Hoe ga je te werk? 
 

Toegang tot het account
Je krijgt een week toegang tot het account; vanaf een zondagavond tot de zaterdag erna. Je bent op dat moment 'het gezicht' van Fris. We vertrouwen er dan ook op dat je hier vertrouwelijk en op een fijne manier mee om gaat. Zoals de mensen van Fris gewend zijn. Zo maken we samen Fris nog leuker. 
 

Je items

 • Kies je mooiste items. Deze mogen best iets meer kosten. Het is voor mensen niet de moeite om een H&M hemdje te kopen en daar verzendkosten voor te betalen. Een goede richtlijn is bijv. 1/5 tot 1/6 van de originele prijs. Liever geen merken als Primark, Bershka etc, dus de echt laagsegment fastfashion ketens. Een mooi item van de Zara, wat er nog super uitziet, mag bijvoorbeeld wel. Mijn ervaring is inmiddels dat te dure items (hoezeer ze het ook waard zijn) moeilijker verkocht worden omdat mensen het spannend vinden iets te kopen wat ze niet kunnen retourneren. Over het algemeen verkopen tops, truien, shirts en pantalons het beste. 

 • Kies er maximaal 30 die je over de week kunt verspreiden. Vanzelfsprekend lekker fris en in perfecte staat. Oh en even de strijkbout eroverheen doet wonderen voor je verkoop. Show your pieces some luv! 

 

De foto's. 

 • Het is handig om van te voren de stories al aan te maken. Dit kun je doen door in je eigen account alvast een story te maken en deze niet te posten maar op te slaan d.m.v. het pijltje naar beneden (download) wat links bovenin het scherm staat. Je hebt dan uitgebreid de tijd om alle informatie toe te voegen en je kunt ze dan opslaan en later - op het moment supreme - allemaal achter elkaar gaan posten. 

 • Ook zijn er verschillende apps waarmee je dit kunt doen en die er extra mooi uitzien; Unfold bijvoorbeeld. Of Storychic (deze ken ik zelf niet.). Of misschien heb jij nog een betere tip. Ik heb nu ervaren dat het echt werkt als je hier wat extra aandacht aan besteedt. Maar less is more: eenvoud, heldere lichte fotos en duidelijke tekst werken vaak het beste. 

 • Begin altijd met een foto (al dan niet herkenbaar) van jezelf met daarbij de maat die je draagt, de merken die je verkoopt en eventueel wat leuke weetjes over jouw kledingsmaak. Hier kun je ook de naam van je eigen account toevoegen als je wilt. 

 • Dan volgt het beeldmateriaal van je items. Wees creatief! Maak mooie foto's. Zorg in ieder geval een goede, grote, beeldvullende lichte overzichtsfoto. Dat is het allerbelangrijkste. En eventueel een detailfoto. Zorg ook voor heldere belichting zodat de kleur goed te zien is. Zie voor inspiratie de eerdere closetsales. 

 • Vermeld maat, merk en eventueel pasvorm. Vermeld ook het materiaal en eventueel of er beschadigingen of gebruikssporen zijn. Heeft het item een bijzonder detail? Laat het zien! 

 • Als laatste kun je nog een foto toevoegen met informatie over of je vaste prijzen hanteert of dat mensen kunnen bieden. En dat je zelf de koper kiest. 

 • Wil je ook vermelden dat mensen niet via facebook kunnen reageren maar alleen via instagram?

 • Veel verkocht? Je kunt gedurende de week steeds weer nieuwe items toevoegen. 


Jouw moment supreme: 

 • Vanaf jouw moment post je de foto's online in de stories van Fris. Zorg ervoor dat je ook alle items als hoogtepunt in 'Closetsale' plaatst. Dit doe je via het hartje rechtsonderin de story. 

 • Je kunt ook een post in de feed aanmaken met jouw portret en de informatie over jouw closetsale. (Zie voorbeelden op de insta account van Fris)

 • Je zult veel berichtjes krijgen. Je mag zelf besluiten of je gelijk wilt verkopen of dat je even wilt wachten maar mijn tip is om snel tot betaling over te gaan. (Mijn ervaring is dat mensen anders er toch vanaf zien terwijl jij dacht dat het item verkocht was.)

 • Ik wil je vragen om snel te reageren op de berichtjes. Het is fijn voor de mensen om te weten waar ze aan toe zijn. 

 • Ikorganiseer Fris vanuit liefde en plezier en vind het dan ook heel belangrijk dat we lief zijn voor elkaar en dat de sfeer goed is. Tip: copy-paste een standaard lief berichtje om te zeggen dat een item helaas al verkocht is of dat je de volgende dag een koper zult kiezen. 

 • Heb je een item verkocht? Verstuur een betaalverzoekje. (Dit kan door een betaalverzoekje aan te maken in je bank-app en dit linkje te kopieren.) Eventueel kun je ook nummers uitwisselen en via een Tikkie werken maar dit is iets omslachtiger.
   

Item verkocht? 

 • Verwijder de foto, dat scheelt je veel berichtjes beantwoorden. 

 • Vermeld of een item pakketpost (ca 7,25 euro) of brievenbuspost (ca 4 euro) is. (Je mag ook laten afhalen bij jou thuis maar dit je je eigen keuze.)

 • Na ontvangst van betaling wissel je adresgegevens uit en verstuur je het pakketje binnen vijf dagen. Het verzendbewijsje kun je alvast fotograferen en in het berichtje plaatsen. 

 • Je kunt tijdens de week eventueel nog een reminder plaatsen van welke items je nog hebt, en verwijzen naar de hoogtepunten. 

 • Op de laatste dag haal je al jouw foto's uit de stories en het closetsale hoogtepunt. Ook verwijder je de berichtjes.  

 • Je hebt dus een week in totaal om alles af te handelen. Het is best eventjes veel werk maar de resultaten van de eerste try out waren supergoed en het is dus echt de moeite waard. Hierna geef je de account 'terug' en zal het wachtwoord wijzigen.
   

Als laatste maar misschien wel het belangrijkste: 

 Wees extra lief. :) Geef antwoord op vragen. Verzend het pakketje binnen de afgesproken termijn. En houd je prijzen ook lief.  En ik kijk achter de schermen natuurlijk een beetje mee. Dat is ook fijn, ik kan je dan eventueel nog tips geven om nog beter te verkopen, als het nodig is. 

Als je overigens dan ergens tegenaan loopt of vragen hebt kun je me altijd even mailen!
frisutrecht@gmail.com

bottom of page